» Dille på turkos

Kopp Indiska 79 kronor Paketsnöre Lagerhaus 10 kronor Ljuslykta Indiska 79 kronorKartong Lagerhaus 45 kronor Tekanna Indiska 199 kronor Jordglob Indiska 299 kronor Hink med grill Åhléns 139 kronor Skål Indiska 129 kronor
 

» Presenttips

Här om veckan var jag och firade en av mina absolut närmsta kompisar som fyllde 18, jag ville ge henne något personligt och något som hon skulle kunna och vilja använda. Resultatet blev att jag bakade chokladcupcakes och brysselkex, som jag la på ett fint kakfat från indiska. Gissa om hon blev glad?
 
 
Brysselkex
 
4 1/2 - 5dl vetemjöl
1dl socker
200g smör
2tsk vaniljsocker
 
Socker till garnering 
Röd karamellfärg
 
 
Dela smöret i små bitar och knåda ihop med de andra ingredienserna till en deg. Rulla till en rulle, cirka 5-6cm i diamter. Blanda socker och karamellfärg, rulla rullen i sockret så att den är helt täckt. Ställ i kylskåpet en stund så degen hårdnar lite. När den gjort det, skär rullen i 1cm tjocka skivor, receptet räcker till 30-40st kakor. Lägg kakorna på plåten, lägg ändarna med den skurna sidan upp. Grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter. Lått kallna på galler. 
 
Just det här receptet har jag lånat av heavenly cupcake
 
Chokladcupcakes
 
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
mörk choklad 
nougat
mjölkchoklad
 
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Gör små tärningar av choklad och nougat.

Fyll muffinsformarna med smet och tryck ner chokladen och nougaten i önskad mängd.
 
grädda 12-15 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
 
 Chokladfrosting

200 g Philadelphiaost
90 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g 70% choklad
Citronsaft


Vispa färskost och smör krämigt. Tillsätt vaniljsockret och därefter florsockret lite i taget. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Vispa sedan ner det i frostingen. Smaka av med citronsaft.


Spritsa frostingen på de avsvalnade cupcaksen och garnera med vad ni vill. Jag använde mig av citronskal och riven choklad.