» Jordgubbs och chokladmousse

Ca: 10 st
Chokladbotten 
2 ägg
3 dl strösocker
135 g smält smör
1 ½ dl vetemjöl                                                                                
4 msk kakao 
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
 
Smörj och bröa en rund springform på ca 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175° och rör ihop ägg och socker. Tillsätt smält smör. Blanda mjöl, kakao, vanilj och salt och sikta ner i smörblandningen. Häll i formen och om du vill ha nötter i, strör du över och trycker ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig (men inte kladdig som en kladdkaka J ). Stansa ut små cirklar som du lägger i botten av glaset som du ska göra moussen i. 
 
Hallonmousse
4 blad gelatin
250 g passerade jordgubbar (ca 350 g jordgubbar)
150 g florsocker
500 g vispgrädde


Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden, hellre lite för lös än lite för hård. Mixa och passera jordgubbarna och väg igen så det blir 250 g. Blanda den rumstempererade purén med florsockret tills det smält. Smält gelatinet med lite av grädden och blanda ner i purén. Vänd ner grädden och rör tills det är väl blandat. 
 
Lägg  ner chokladkakan och spritsa jordgubbsmoussen så att halva glaset är fullt (använd en sprits för bästa resultat). Ställ in i kylskåpet medan du gör chokladmoussen
 
Chokladmousse
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
250 g mörk choklad
 

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Spritsa moussen i glas ovanpå jorgubbsmouusen. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Chokladdekoration

Smält chokladen, ta en något kallt (typ en baksten som du har haft i frysen i några timmar) lägg ett bakplåtspapper och ringla chokladen i önskat mönster och låt stelna

 

 
 


Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix
13 Januari, 2013 - 10:16 / BLOGG: http://nehaexponerar.blogg.se/

Gott:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo