» Julafton

Såå, det är alltså julafton idag! hur har jag spenderat min julafton? JO jag har gjort papper av elefantbajs! Det är sant! Man firar ju inte jul här i thailand så det var vanligt jobb för oss. Det kommer skolor hit varje dag så igår när jag jobbade kom hela skolan och fotades med mig när jag mockade elefantbajs, haha! Rektorn ville till och med ha mitt nummer, så himla knäppt! Nästan samma sak hände idag när vi höll på att göra pappret. När man gör pappret måste man hälla ner elefantbajset i en säck som man sedan har i ett kar, i karet häller man vatten och sen är det bara att stampa! Då kom det massa barn som kollade på oss, det känns så konstigt, som att vi är en del av ett museum... En annan sak som är väldigt konstig här (det finns otroligt mycket konstigt som pågår här) är att dom pratar om oss på thai hela tiden... Dom säger falang hela tiden och skrattar, jag råkar veta att falang betyder västerlänning, jag frågade Pom vad det betyder och han berättade, ändå fortsätter dom.. Dom kallar även Bianca för fet, direkt till henne... Jag vet inte om dom förstår at6 folk tar illa upp av det...
 
Senare på dagen gick vi till marknaden och det var sååååå äckligt, hur mycket kött, kyckling och fisk som helst som bara låg rått på borden med massa flugor runt sig, höll nästan på att spy. Pom köpte några thailändska kakor som han gav till oss, han är så snäll! 
 
Idag valde vi att inte rida på elefanterna eftersom vi insåg att elefanterna blir staffade när vi är på dem om de inte gör som de ska, they stab the elephant. Typ om en elefant äter nånting eller går åt något håll så tar ägarna en krok som de straffar elefanterna med. Många tror att det inte gör ont men man ser på elefanterna att det gör ont. När de ser att kroken är i närheter så ser man hur de skrynklar ihop sitt ansikte, så himla hemskt! 
 
Jag börjar bli mer och mer tveksam om hela projektet faktiskt... Det heter conservation of an elefant village, men jag vet inte hur mycket conservation det är, vi får se hur it turns out om jag stannar hela månaden eller inte.
 
Internetet här är inte sådär suuuperbra så jag kan inte ldda upp bilder nu men jag gör det så snart jag kan!
 
Åh herre gud, ursäkta min svengelska... såg det nu.. hoppsan


Linnea
25 December, 2014 - 13:53

vad ledsen jag blir av att höra om hur dem behandlar elefanterna :( jag var på en farm på ko lanta då gjorde dem lika dant tyckte jätte synd om elefanterna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo