» Pink Lemonade

Titta vilken fin juicepress jag har!
 
 
Den blev inte sådär jätterosa... Men god!
 

» Alldeles egna grönsaker

 
Nu var det några veckor sedan jag planterade mina grönsaker och örter och de har börjat titta upp över jorden, det är något speciellt med att äta sina egenodlade grönsaker. Jag har planterat i pallkragar som jag har ställt på platåer i en liten sluttning, just nu har jag två stycken och i helgen kommer förhoppningsvis två till upp. I mina pallkragar som är uppsatta har jag persilja, gräslök, rucola, plocksallat och rädisor! I de som jag ska sätta upp i helgen ska jag plantera lite olika blommor. Jag tänkte ha snittblommor, ringblommor och luktärter. Mitt lilla planteringskit kommer ifrån Panduro :) Nu får jag se till att sköta mina små växter så att de inte dör, som tur (?) är så regnar det ganska mycket just nu så jag har inte behövt vattna så mycket, hahah.

» Snabb pasta

Förlåt att jag inte har bloggat på ett tag, det har varit en del som ar frågat mig var inläggen har tagit vägen heheh... Men jag har så himla mycket i skolan just nu, dock är det mesta foto och en del av fotona är på mat så det kommer upp här :) Jag gjorde iallafall en supergod och enkel pasta här om dagen när jag var så hungrig att jag trodde att jag skulle svimma, hahaha.
 
 
Till pastan använde jag 
150 g Roquefort
1 päron
1 dl grädde
10 cm purjolök
10 valnötter
1 paket av Paulo Robertos pasta
 
Skiva purjolöken och päronet och fräs dem tillsammans, koka samtidigt upp pastavattnet. Koka pastan så att den är lite aldente. Häll över grädden över päronen och löken och smula ner osten, häll ner den avhällda pastan i såsen och låt dem gosa ihop, häll upp i en skål och hacka valnötterna och strö över.
 
 
 
VOILÀ

» Hur underbara?

Hur underbara är inte Bestlites klassiska lampor? Drygt 5000 kronor för en (den största 60 cm i diameter)

» Alla kan baka -Tårtbotten

När jag bakar tårtor så använder jag mig 9 av 10 gånger av receptet "lika delar". Receptet är så enkelt att det är svårt att misslyckas. Bottnarna bilr höga, fluffiga och saftiga, helt perfekta! De är stabila men tar inte över tårtan och passar med de flesta fyllningar, jag brukar använda moussefyllningar det ger en superhärlig tåra och går att variera i oändlighet! För sälerhetsskull har jag gjort en instruktionsvideo! Receptet finns under videon
 
 
 
 
  • Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver
  • Till en form på 18 cm i diameter behövs 3 stora ägg + 1 tsk bakpulver
  • Till en form på 20 cm i diameter behövs 4 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
  • Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
  • Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg + 2tsk bakpulver
  • Till en form på 30 cm i diameter behövs 7-8 stora ägg +2,½ tskbakpulver
Vill man ha en extra hög botten så gör man bara på fler ägg och bottnarna stå inne lite längre.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
  •  Pensla formen med smör och bröa den, vill du ha en extra hög tårta så klipper du ut en rundel och lägger i botten (då ska du inte smöra och bröa, olja då med matolja så fäster pappret) klipp en remsa som räcker högt, en bra bit över kanten på formen då kakan reser sig mycket.
 
  • Ta fram 3 stycken lika stora glas. Knäck ggen i ett glas fyll på det andra med lika mycket socker som ägg i glas tre fyller du 2/3 mjöl och 1/3 med antingen potatismjöl eller kakao, beroende på om du vill ha en chokladbotten eller inte, mät sedan upp bakpulver och häll ner i mjölglaset.
 
  • Vispa ägg och socker poröst, så att det blir rikrigt ljusgult, häll sedan ner mjölblandningen och vispa försiktigt.

 

 
 Gräddningstider

2 ägg → ca 20 minuter

3-4 ägg → ca 25-30 minuter

5-6 ägg → ca 35-40 minuter 

Känn med en sticka om kakan är klar, den ska inte vara kladdig.

Ingredienserna vispas bäst rumsvarma så ta fram äggen i god tid och öppna inte luckan de första 20 minuterna då sjukner kakan ihop och blir inte fluffig och fin. 

Låt svalana innan du skär upp.

 

» Soliga måndag

Jag gick upp klockan sju imorse och har riktigt riktigt effektiv, eller ja, jag har tittat på nyhetsmorgon, ätit frukost och fixat lite med datorn. Det var så fint väder så jag satte mig på balkongen och åt frukost, mysigt! Det verkar som att det ska bli fint väder nu i veckan och det är ju långhelg snart, bara tre dagar i skolan, så skönt!

 
 

» Efter fyra timmar

 
Nu är tomaterna klara och uppätna, de fick bli min middag, näringsrikt Sara... Men så himla gott, åh!

» Tomater i ugn

Slängde precis in en plåt med tomater som ska få torka i ugnen. Smaken kommer fram på ett helt underbart sätt när de får torka länge på hög värme! Jag hällde olja på som jag hade klippt ner färsk basilika och pressat vitlök i, perfekt att ha i salladen eller bara äta som det är! Doften av tomat, basilika och vitlök har redan börjat sprida sig i hela köket, bara knappt 4 timmar kvar tills det är klart... 
 
 
 
Till en plåt skar jag upp ca 350 gram coctailtomater, blandade ca 1,5 deciliter olivolja med två kvistar basilika och två pressade vitlöksklyftor. 
 
Häll oljan över tomaterna som  är upplagda på en plåt och in i ugnen på ca 100 grader i ungefär 4 timmar