» Inte min dag idag
Jag har bakat hela dagen men när man har sovit i ungefär två timmar är det inte mycket i hjärnan som blir rätt. Allt som kunde gå fel gick fel. Jag tänker inte ens ta kort på skiten, nu ska jag skriva uppsats och glömma allt som har med kakor att göra.
När jag misslyckas med något i bakningen så börjar jag gråta, överkänslig kanske...
Macaronsen flöt ut, eller någa iallafall och det slutade med att jag slängde alla, bra Sara! Min tårtbotten blev jättebra men när jag skulle kolla på filmen som jag hade spelat in så var såklart inte mikrofonen på, alltså inget ljud. Bra Sara! Sen hände det lite andra saker som inte riktigt har att göra med bakning, inte min dag idag.
Jag bakade till instruktionsfilmer förresten, tänkte göra en videoserie som heter "Alla kan baka" där jag går igenom steg för steg hur man bakar allt från småkakor till tårtor till macarons.
» Förmodligen världens finaste cyklar
Cyklarna kommer från BIKEID och kostar mellan fem och sex tusen, underbara!
En sån här cykel i sommar, bara cykla ut till nån äng och ha piknik med massa fina vänner, åh drömmen!
» Husmanskost när det är som bäst
Vi hade lite älgfärs i frysen och torkade trattkantareller i skafferiet, vad passar då bättre än älgfärsbiffar med svamppasta? Riktigt svenska smaker och så gott!
Jag gjorde pastan och mamma gjorde biffarna, så här är receptet på pastan
Pasta för ca 5 personer
En burk champinioner
Ungefär 2 dl trattkantareller
1 gul lök
2 dl grädde
2 msk viltfond med kantarellsmak
Persilja
Hacka löken. Koka pastan samtidigt som du fräser löken med svampen, när löken har börjat bli lite genomskinlig så tillsätter du grädden och viltfonden, använd lite redning om du vill ha såsen tjockare. Tillsatt persiljan och blanda med den nykokta pastan.
» Perfektion
Jag sitter och drömmer om sommaren, sommaren och emalj hör ju ihop, så fint! Här har jag samlat mina absoluta favoriter från Leila's General Store, hur underbara är de inte? Jag blir lycklig av att bara titta på alla fina saker! Jag börjar känna mig som en hemmafru trots att jag är 17 år, något som mina kompisar småretas över titt som tätt... Min blogg kanske borde byta namn till Housewife At 17...
Här finns alla mina favoriter och massa mer!
» Det här är ungefär vad jag behöver
» Chocolate chip peanut butter cookies
Härom dagen fick jag ett enormt sug av något salt och sött. Salt, sött och beroendeframkallande är väl egentligen den perfekta beskrivningen av just chocolate chip peanut butter cookies, så det var bara att ställa sig och baka just det! Det går hyfsat snabbt att baka och det är väldigt enkelt att baka också. Jag gör mitt jordnötssmör själv men man kan lika gärna köpa färdigt :)
Eget jordnötssmör
500 g salta jordnötter
2-4 msk olja (ex jordnötsolja eller matolja)
Mixa jordnötterna och tillsätt oljan, fortsätt mixa tills du får en konsistens som du tycker är bra.
Chocolate chip peanut butter cookies
100 gram rumsvarmt smör
1 dl jordnötssmör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl jordnötssmör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mörk choklad
Vispa det rumsvaarma smöret med socker och jordnötssmöret, tillsätt ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål. Hacka den mörka chokladen och blanda ner i mjölblandningen. Häll ned mjölblaningen i smörröran. Forma degen till bollar och platta ut till ganska stora kakaor på ett bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
1 krm salt
100 g mörk choklad
Vispa det rumsvaarma smöret med socker och jordnötssmöret, tillsätt ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål. Hacka den mörka chokladen och blanda ner i mjölblandningen. Häll ned mjölblaningen i smörröran. Forma degen till bollar och platta ut till ganska stora kakaor på ett bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
Min fina kakburk kommer från Lagerhaus
» Besatt av macarons
Jag fick en beställning på efterrätt till ikväll, det blev en tiramisu men sen har jag blivit besatt av att baka macarons, så jag bakade ett gäng som fick hänga med i beställningen. Jag tycker egentligen inte att macarons är speciellt gott. Alldeles för sött för min smak så jag har bytt ut smörkrämen mot en kräm av cream cheese. Jag gjorde bara en halv sats och det blev runt 20 stycken. Alldeles lagom. Jag smaksatte med hallon, väldigt gott faktiskt.
Macarons
63 gram mandelmjöl
112 gram florsocker
2 äggvitor
Röd hushållsfärg
Vispa äggvitorna hårt, så att du kan vända skålen över huvudet utan att vitorna åker ur. Tillsätt socker lite i taget när du vispar. Sikta florsocker och mandelmjöl i en skål och rör ner det i äggvitorna. Tillsätt några droppar hushållsfärg, rör om så att smeten är lite rinnande. Spritsa ut små rundlar på ett bakplåtspapper och vänta i minst en timme innan du sätter in dem i ugnen, annars kommer de att spricka. Grädda på 160 grader i 10-12 minuter.
Cream cheesefyllning
150 gram creamcheese
75 gram osaltat smör (rumsvarmt)
1 dl hallon
1 dl florsocker
Vispa upp det rumsvarma smöret så att det inte är några klumpar, tillsätt sedan creamcheesen och vispa ihop till en jämn creme. Mixa hallonen så att de blir en smet men ändå med bitar i. Blanda ner florsocker i creamcheesecremen och sist hallonen.
Spritsa ut små klickar på hälften av de svalnade macaronhalvorna och sätt ihop med de utan cremen på.