» Besatt av macarons

Jag fick en beställning på efterrätt till ikväll, det blev en tiramisu men sen har jag blivit besatt av att baka macarons, så jag bakade ett gäng som fick hänga med i beställningen. Jag tycker egentligen inte att macarons är speciellt gott. Alldeles för sött för min smak så jag har bytt ut smörkrämen mot en kräm  av cream cheese. Jag gjorde bara en halv sats och det blev runt 20 stycken. Alldeles lagom. Jag smaksatte med hallon, väldigt gott faktiskt. 
 
 
 
 
Macarons
63 gram mandelmjöl
112 gram florsocker
2 äggvitor
Röd hushållsfärg
 
Vispa äggvitorna hårt, så att du kan vända skålen över huvudet utan att vitorna åker ur. Tillsätt socker lite i taget när du vispar. Sikta florsocker och mandelmjöl i en skål och rör ner det i äggvitorna. Tillsätt några droppar hushållsfärg, rör om så att smeten är lite rinnande. Spritsa ut små rundlar på ett bakplåtspapper och vänta i minst en timme innan du sätter in dem i ugnen, annars kommer de att spricka. Grädda på 160 grader i 10-12 minuter.
 
Cream cheesefyllning
150 gram creamcheese 
75 gram osaltat smör (rumsvarmt)
1 dl hallon
1 dl florsocker
 
Vispa upp det rumsvarma smöret så att det inte är några klumpar, tillsätt sedan creamcheesen och vispa ihop till en jämn creme. Mixa hallonen så att de blir en smet men ändå med bitar i. Blanda ner florsocker i creamcheesecremen och sist hallonen.
 
Spritsa ut små klickar på hälften av de svalnade macaronhalvorna och sätt ihop med de utan cremen på.
 
 
 


Emma - mamma till Olivia ❤
08 April, 2013 - 15:33 / BLOGG: http://alskadeolivia.blogg.se

Fina :} Har hört att de är rätt svåra att baka!

Louise
22 April, 2013 - 15:33 / BLOGG: http://vitmossa.blogg.se

Så fint :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo