» Bullbak
Man vill ju inte avra sämre än att baka kanelbullar till kanelbullens dag. Jag är en kardemummaälskare av rang så mestadels av bullarna blev kardemummabullar, såå gott!
Jag änvände mig såklart av systrarna Voltaires kalasbra recept, man får de största och de saftigaste bullarna då!
250 gr smör
1 liter mjölk
100 g jäst
1 msk kardemumma
1 tsk slat
4 dl socker
26-28 dl vetemjöl
1 liter mjölk
100 g jäst
1 msk kardemumma
1 tsk slat
4 dl socker
26-28 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
smör
kanel
kanel
socker
kardemumma
Smält smöret.
Häll i mjölken ovh värm till 37 grader.
Häll över i en stor bunke, blanda i jäst och alla andra ingredienser.
Låt degen jäsa ca 30 minuter, beroende på hur bråttom du har. Eller till dubbel storlek.
Kavla ut degen, bred på smör, häll på rikligt med socker och kanel.
Rulla ihop degen, skär av bitar och tryck ut dem i bullpapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg
Strö på pärlsocker.
Grädda ca 10 minuter i 220 grader.
kardemumma
Smält smöret.
Häll i mjölken ovh värm till 37 grader.
Häll över i en stor bunke, blanda i jäst och alla andra ingredienser.
Låt degen jäsa ca 30 minuter, beroende på hur bråttom du har. Eller till dubbel storlek.
Kavla ut degen, bred på smör, häll på rikligt med socker och kanel.
Rulla ihop degen, skär av bitar och tryck ut dem i bullpapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg
Strö på pärlsocker.
Grädda ca 10 minuter i 220 grader.
Lousie
Du är bäst vännen spara några till mig ;) <3
Trackback