» Thailand baby!

Idag är det fredag, det betyder att det nästan är en vecka sedan jag lämnade Sverige! 
 
 
Första dagarna här i Thailand har jag varit hos släktingar som hyr ett hus i Hua Hin, ungefär tre timmar från Bangkok. Där tog vi det bara lugnt, åt suuuupergod mat, var på stranden, så himla bra start på resan!
 
Igår kom jag till Bangkok, jag tog en buss till flygplatsen och sen en taxi från flygplatsen till mit hostel där jag bor nu. Bussen jag åkte med var helt suverän, det är business-säten så man kan fälla bak stolen så att man kan sova hela vägen, gissa vem som gjorde det..? Jag blir alltid lurad på taxipriser här, får betala typ dubbelt av vad det borde kosta... Taxi är väldigt billigt här så det rör sig inte om några stora summor men ändå...
 
Jag har en kompis som bor här i Bangkok, han var utbytesstudent i min gymnasieklass i tvåan så jag har passat på att träffa honom både igår och idag. Så himla bra att ha en person som känner till Bangkok när jag har NOLL KOLL. Igår tog vi en båt till en marknad som heter Asaitique, så himla häftigt, det var nästan som basarerna i Istanbul! Jag köpte en väska, en poncho och en klänning, superbilligt! Jag betalade 100 Thai Bath för klänningen, det är typ 20 kronor!
 
Jag har bestämt att jag ska testa massa ny mat nu när jag är ute och reser så igår testade jag papayasalad som alla säger ska vara heeeeeelt underbart... Njaa, inte riktigt min grej med torkad fisk och sånt... Sen gick vi och tog en öl vid "hamnen" eller vad man ska säga, JAG BESTÄLLDE EN ÖL (?!) och jag gillar inte ens öl hahah men man måste ju testa thailändsk öl när man kan :)  Innan vi åkte till marknaden var vi i ett GIGANTISKT köpcenter och åt en supergod lunch, man fick en gryta som var delad i två och så skulle man koka sin egen mat, Copter hade inte heller gjort det förut så vi båda var lite förvirrade, men gott var det!
 
Idag har vi också shoppat lite, ätit spännande mat och bara utforskat Bangkok. Jag köpte nån tvål som är gjord av lera från döda havet, den är tydligen helt faaaantastisk för huden. Såklart. När jag gick in in nästa butik och skulle betala så var ett av mina bankkort borta. Såklart. Jag hade glömt det i affären innan, så det var bara att gå och hämta, jag måste sluta vara så slarvig med mina saker... När jag köpte en hatt idag så glömde jag hatten i kassan, JAG KÖPTE EN HATT OCH GICK UT UTAN HATTEN..
 
Idag börjar mitt volontärarbete som jag ska göra med elefanter i en månad, jag är lite lost, vi ska mötas på hostelet men kommunikationen är väl sådär.... Det kommer två tjejer till som ska på samma volontärarbete som jag, Bianca och Tiffany, de ska sova i samma rum som jag så det löser nog sig när dom kommer. 
 
Det här är helt galet egentligen, jag gör lixom mitt livs största (iallafall första stora) resa!

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo