» Om att ha den rätta attityden

Åhhhh vad jag älskar Sydney! Kärlek vid första ögonkastet är något som verkligen stämmer. Lite snabbt om vad som har hänt sen jag landade. Jag kom hit på alla hjärtans dag och var lite förvirrad till en början, jag hoppade på metron och åkte till min station, Town Hall Station. När jag hoppade av blev det mer förvirring eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle gå för att komma till mitt hostel. När jag kom upp från metron kom jag rakt in i en galleria och oj vad jag älskade den! Fick reda på att det var Queen Victoria Building. Jag gick till mitt hostel och återvände sedan till QVB där jag hittade mitt nya favorit café (som jag faktiskt sitter på nu). När jag skulle gå ut från byggnaden kände jag en hand på axeln och där stod det en fransman som ville förklara hur vacker jag var med en fransk brytning, han frågade om jag ville äta middag med honom på kvällen (Valentines), klyschigt? Ja. Han fick min facebook efter lite tjat och jag sprang iväg. Någon timme efter plingade det till i mobilen och han undrade om vi kunde ses för en middag, jag svarade inte och gick ut med några kompisar istället. Sen har han inte gett upp, det slutade med att jag blockade honom. Han är säkert inte farlig men jag tyckte att han var lite obehaglig. 
Första nätterna sov jag på ett hostel som ligger bredvid QVB och jag förälskade mig i området, planen var att flytta till Manly där min syster bodde under sin tid i Sydney men nu ser det ut som att jag kommer att hamna i Sydney, post code 2000, alltså MITT I SYDNEY. Jag åkte till Manly en dag för att söka jobb och visst, det var superfint och jag skulle inte ha några problem med att bo där men storstadslivet lockar mig verkligen och jag har ju, som ni vet, bestämt mig för att det här är min resa. Jag trodde att jag skulle gilla surfing och då skulle Manly vara perfekt men nu känns centrala Sydney som något helt i min stil. 
 
Nu bor jag hemma hos, håll i er nu, min sysslings frus föräldrar. Jag är så tacksam för att de låter mig bo hos dem, helt underbara människor. Lägenheten ligger på en toppenadress med nära till allt, man går till operahuset på bara några minuter! I huset finns det gym, swimming pool och jacuzzi. Jag har redan blivit kompis med portiererna, såklart, pratiga jag!
 
Utsikt från gymmet

Från mitt sovrum 
Poolen 

Igår mötte jag upp Jenny som jag reste med i Thailand och Indonesien som var i Sydney över dagen och Tony som vi träffade på Gili som bor här i Sydney, vi turistade och fotades framför Operahuset, ja, ett måste.
 
 
 Nu kanske det är någon som undrar "hur vet du att du kommer stanna i centrala Sydney?" Ja, helt bombsäker kan jag ju inte vara men nu ser det faktiskt ut att bli så, idag är jag ute och söker jobb och det går faktiskt riktigt bra. Många säger att man inte ska vara för petig när man söker jobb "ta vad som finns och var nöjd med det" är något man ofta får höra. Jag siktar högt och jag vet att jag kan nå dit, man får bara kämpa lite extra och ha den rätta attityden. Jag har många gånger fått höra att jag har haft det så lätt i livet, och ja jag har haft en helt fantastisk uppväxt som har format mig till den jag är idag. Idag är jag en självsäker, självständig, nyfiken och väldigt glad tjej. Jag är faktiskt väldigt lycklig. Precis som alla andra har jag också haft motgångar i mitt liv men man får vända det till något bra, jag har ADHD, något som kanske inte alla vet men så är det och vet ni vad? Jag är otroligt glad att jag har det, annars skulle ju inte jag vara jag! Att ha ADHD kan vara väldigt påfrestande då jag har väldigt svårt att koncentrera mig och att hålla koll på saker är ibland omöjligt. Men å andra sidan, jag har så mycket som pågår i mitt huvud hela tiden (vilket ibland kan vara väldigt tröttsamt) och jag får så mycket ideér och med min impulsivitet tar det inte lång tid innan det blir verklighet av mina tankar. Flera gånger har jag fått höra "hur kan du få jobb så lätt?" och svaret är att jag vågar ta för mig! Hur ska man annars komma någonstans i livet? Jag har sökt ytterst få jobb i mitt liv och jag har faktiskt fått alla jobb som jag har sökt. Och jag kan lova, jag har inte fått ett jobb genom mina föräldrar. Jag har sökt mina jobb själv och jag har förtjänat dem. Allt handlar om att ha den rätta attityden, jag kommer gå långt på det, det kommer du också.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo